Home Stil de viata Pregătește cele mai bune cocktailuri cu suc de mere!

Pregătește cele mai bune cocktailuri cu suc de mere!

by BeCool

Pregătește cele mai bune cocktailuri cu suc de mere!

Pe cât de versatile, pe cât de omniprezente, merele au sute de utilizări, inclusiv un rol important de multe ori trecut cu vederea în cultura cocktailurilor. Timp de secole, merele au fost un ingredient principal pentru a spori și a crea o gamă de băuturi spirtoase, cocktailuri și băuturi pentru adulți. De la călirea tradițională și presarea cidrului până la utilizări mai contemporane, cum ar fi infuziile, există aproape tot atâtea modalități de a utiliza merele în cocktailuri.

Cocktailurile cu fructe sunt interesante și răcoritoare, iar fructele oferă nutrienți sănătoși. La fel, ele oferă și arome și texturi diferite. Merele sunt fructe foarte versatile. Sunt excelente pentru deserturi, prăjituri și chiar și pentru cocktailuri delicioase precum cele pe care vă vom mai jos.

 Aceste combinații sunt foarte ușor de preparat și veți obține o mulțime de nuanțe diferite.

1. Metropolitan 

Ingrediente: 

·  50 ml  lichior de cocos

·  150 ml suc de mere

·  20 g măr

·  180 g cuburi de gheață

Mod de preparare: Umpleți un pahar subțire cu cuburi de gheață până la vârf. Apoi, se toarnă 50 ml lichior de cocos peste gheață. Completați cu suc de mere și amestecați ușor. În cele din urmă, decorați-l cu un evantai de măr.

2. Senorita 

Ingrediente:

·  50 ml tequila albă

·  10 ml sirop de zahăr

·  15 ml suc de lămâie

·  25 ml suc de mere

·  70 g căpșuni

·  menta

Cele mai citite articole

·  cuburi de gheață

Pregătire: Începeți prin umplerea unui pahar subțire cu cuburi de gheață până la vârf. Apoi, puneți 3 căpșuni într-un shaker și zdrobiți-le. Apoi, se toarnă 15 ml suc de lămâie , 25 ml suc de mere, 10 ml sirop de zahăr și 50 ml tequila albă în agitator. Umpleți agitatorul cu cuburi de gheață și scuturați-l viguros. Strecurați amestecul în pahar cu gheață. Se ornează cu o jumătate de căpșune.

3. Margarita de mere 

Ingrediente:

·  50 ml tequila albă

·  15 ml sirop de ghimbir

·  10 ml suc de lămâie

·  25 ml suc de mere

·  20 g măr

·  200 g cuburi de gheață

Mod de preparare: Mai întâi, turnați 10 ml suc de lămâie, 25 ml suc de mere, 15 ml sirop de ghimbir și 50 ml tequila într-un agitator. Apoi umple agitatorul cu cuburi de gheață și agită totul împreună. În cele din urmă, strecurați cocktailul într-un pahar de cupă de șampanie răcit și garnisiți cu pene de mere și o frunză de mentă. 

4. Szarlotka 

In limba poloneza, “szarlotka” inseamna “placinta cu mere”, însă nu vă lasati pacaliti de titulatura inocenta. Szarlotka în varianta lichida contine doar doua ingrediente, fara legatura cu prajitura clasică, însă rezultatul este senzațional.

• 50 ml vodcă

• suc de mere

• cuburi de gheață

Într-un pahar înalt, puneți câteva cuburi de gheață. Adăugați vodcă și suc de mere, după gust. Savurați, cu moderație, alături de prieteni dragi, și bucurați-vă de o viață sănătoasă!

Ce cocktail cu suc de mere ți-a plăcut cel mai mult?

Cele mai citite articole

You may also like