Home Stiri Locurile de joacă în hoteluri: o facilitate esențială pentru turiștii care au copii

Locurile de joacă în hoteluri: o facilitate esențială pentru turiștii care au copii

by BeCool

Prezența locurilor de joacă în cadrul unui hotel poate reprezenta un criteriu de alegere foarte important, atunci când părinții unor copii mici caută opțiuni pentru petrecerea vacanței. Amenajarea unui astfel de perimetru asigură o mulțime de beneficii, atât pentru oaspeți, cât și pentru administratorii locației HoReCa respective, de aceea, analizăm astăzi cele mai importante idei, privind locurile de joacă aflate în hoteluri:

Importanța locurilor de joacă în hoteluri

Locurile de joacă au un impact direct asupra satisfacției generale a clienților hotelurilor. Atunci când cei mici sunt fericiți, pentru că au acces la un loc de joacă sigur și distractiv, există mai multe șanse ca părinții să perceapă întreaga experiență de cazare ca fiind una pozitivă. Astfel, investiția într-un spațiu de joacă dotat cu echipamente de calitate, supravegheat de personal autorizat, reprezintă un factor determinant pentru fidelizarea clienților.

De asemenea, o astfel de facilitate inclusă în oferta hotelului îi poate determina pe clienți să recomande și altor părinți de copii mici (colegi de serviciu, vecini sau prieteni) locația respectivă. Mai mult decât atât, clienții din această categorie sunt mult mai dispuși să revină și în sezoanele următoare în aceeași locație, cel puțin până când cei mici ajung la vârsta la care renunță la acest tip de joacă.

În plus, sondajele arată că unii dintre părinți ar fi dispuși să plătească un preț mai mare pentru cazare, dacă hotelul pe care îl aleg ar avea un loc de joacă amenajat corespunzător. Așadar, aceste spații dedicate copiilor pot contribui la construirea unei relații de încredere între unitatea hotelieră respectivă și anumiți clienți, pe baza unei nevoi reale, cu care orice părinte poate rezona.

Pe lângă faptul că sunt distractive, locurile de joacă au un impact semnificativ asupra sănătății și dezvoltării copiilor. Aceste spații le oferă celor mici oportunitatea de a se implica în tot felul de activități fizice, precum alergatul, cățăratul și săritul, contribuind astfel la dezvoltarea lor fizică și la menținerea unui stil de viață sănătos.

De asemenea, locurile de joacă facilitează interacțiunea socială între copiii cazați la același hotel, dezvoltându-le abilitățile de comunicare și cooperare. Puștii care petrec timp suficient în interiorul unor locuri de joacă special amenajate dezvoltă abilități socio-emoționale mai bune și sunt mai predispuși să aibă o stare de spirit pozitivă.

Amenajarea unui loc de joacă în hotel

Pentru a obține rezultate pe măsura așteptărilor clienților, iată câteva sfaturi și recomandări:

1. Selectarea echipamentului adecvat: Este esențial să alegi echipamentul potrivit în funcție de vârsta copiilor care vor utiliza spațiul de joacă. Dacă zona o permite, lista de echipamente trebuie să fie una cât mai variată, pentru activități adecvate diferitelor grupe de vârstă.

2. Designul și amenajarea perimetrului: Într-un loc de joacă din incinta unui hotel trebuie să predomine culorile calde, ce inspiră poftă de joacă a celor mici și distracția specifică zilelor de vacanță.

Se pot utiliza, de asemenea, elemente pentru decor tematice, ilustrând eroi din desenele animate preferate sau din poveștile citite înainte de culcare. Iluminatul adecvat este la fel de important, pentru a se obține o atmosferă cât mai plăcută pentru cei mici. 

3. Siguranța în locurile de joacă: Acesta este un aspect crucial de care trebuie să ții cont încă din prima etapă a procesului de amenajare. Pentru a asigura un mediu sigur pentru copii, este important să achiziționezi echipamente conforme cu standardele în vigoare, realizate din materiale non-toxice. 

De asemenea, trebuie să instalezi elemente de protecție oriunde este necesar, inclusiv pardoseală anti-alunecare. Mai mult decât atât, este important să verifici regulat echipamentele din locul de joacă al hotelului, pentru a te asigura că sunt în stare bună. Orice defecțiune trebuie abordată cât mai repede posibil, cu sprijin din partea specialiștilor în domeniu. 

4. Întreținerea locurilor de joacă: Pentru a menține un spațiu de joacă sigur și igienic, este necesară o întreținere regulată și o curățenie adecvată.

Cele mai citite articole

Asigură-te că verifici periodic echipamentele, iar suprafețele sunt igienizate cu ajutorul unor produse de curățare non-toxice. Este recomandat să ai un plan de întreținere bine stabilit, pentru a te asigura că locul de joacă rămâne în stare bună de funcționare. 

5. Locuri de joacă interioare sau exterioare: Locurile de joacă interioare permit utilizarea echipamentelor indiferent de vremea de afară, fiind ideale pentru zilele de vacanță în care plouă. Însă de cele mai multe ori, suprafața pe care se amenajează este limitată, de aceea, numărul de echipamente poate fi redus.

Pe de altă parte, locurile de joacă exterioare le permit copiilor să interacționeze cu mediul înconjurător. Fiind expuse la condițiile meteo, pot fi utilizate doar atunci când vremea bună de afară permite acest lucru.

Locuri de joacă amenajate alături de Waterboyz România

Locurile de joacă din hoteluri contribuie la satisfacția generală a clienților care vin în vacanță alături de copiii lor. Pentru a finaliza cu succes un astfel de proiect de amenajare, cere sfatul specialiștilor Waterboyz!  O echipă extinsă de experți poate oferi sfaturi inspirate și recomandări de produs, astfel încât să construiești de la zero o zonă sigură pentru cei mici. 

Înființată în anul 2011, compania Waterboyz este lider pe segmentul de amenajare a locurilor de joacă, oferind soluții tehnologice de ultima generație și în conformitate cu reglementările europene pentru siguranța celor mici. În plus, oferta Waterboyz include și servicii de reparații / mentenanță, astfel încât spațiul de joacă din hotel să funcționeze optim.  

În stocul actualizat sunt disponibile castele, trambuline pentru interior, tobogane, locuri de joacă modulare, panouri interactive de perete jocuri gonflabile, căsuțe, trenulețe și carusele electrice, echipamente VR, soluții antitraumă pentru pardoseală, dar si multe alte echipamente, în forme, culori și dimensiuni diferite. Descoperă acum întreaga ofertă și alege cele mai bune soluții pentru acest proiect de amenajare!

Cele mai citite articole

You may also like