Home Stiri De ce lucruri merită să ții cont atunci când alegi un camion?

De ce lucruri merită să ții cont atunci când alegi un camion?

by BeCool

Alegerea unui camion este o decizie foarte importantă pentru orice companie de transport. Nu este vorba doar de vehicul în sine, ci și de întregul proces de transport al mărfurilor ce urmează a fi desfășurat. Există mulți factori pe care trebuie să îi luăm în considerare, precum ar fi: dimensiunea companiei, tipul de muncă pe care o faci și cât de des va rula respectivul camion pe drumurile publice.

O variantă bună pentru tine ar fi un camion IVECO. Indiferent dacă vrei unul nou ori second hand intră pe platforma online Autoline.ro, pentru că sigur vei găsi unul potrivit pentru afacerea ta.

Criterii de alegere a camionului perfect

Camioanele sunt un element cheie în activitatea oricărei companii. Ele sunt de multe ori linia de salvare a afacerii. Aceste vehicule impresionante pot transporta produsele la destinația lor finală sau pot ridica stocuri noi de materii prime la depozit. 

Alegerea unui camion pentru o anumită companie nu este ușoară. Mărimea companiei va determina de ce tip de camion este nevoie și cât de des se va deplasa, de cât spațiu este nevoie în camion pentru mărfuri.

  • Dimensiunea afacerii tale. Dacă conduci o afacere mică, ideal ar fi ca să alegi un camion mai mic, pentru a reduce cheltuielile cu întreținerea, dar mai ales cu plata combustibilului necesar. În schimb, dacă ai o companie cu nevoi mari de transport, va trebui să investești într-un camion mai mare, care să poată transporta mai multă marfă la un drum.
  • Terenul (zona) în care se desfășoară transporturile de mărfuri. Dacă este o regiune muntoasă sau deluroasă, ar trebui să alegeți un camion 4×4 cu tracțiune integrală; dacă este o zonă plană, 2 × 2 va fi suficient.

Modelele Iveco pentru sarcini grele dispun de sistemul Iveco Connect, un sistem de monitorizare din fabrică care furnizează date și informații în timp real 24 de ore pe zi, indiferent unde rulează acestea.

Tipuri de camioane Iveco

Iveco Daily

Cele mai citite articole

Camioanele Iveco Daily sunt unele dintre cele mai populare modele din Europa. Sunt proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și au o rată scăzută de emisii de carbon. Mai mult decât atât, aceste autovehicule de transport au și o greutate redusă, ceea ce le face ușor de manevrat de către șoferii profesioniști.

Sunt alegeri perfecte pentru transportul de mărfuri și materiale pe distanțe relativ scurte. Sunt perfecte și pentru transportul mărfurilor în zone cu teren dificil sau drumuri înguste. 

Iveco Daily este un vehicul performant care a fost construit având în vedere nevoile șoferului. Are o cabină care oferă o vizibilitate excelentă, scaune ergonomice și un sistem de aer condiționat de calitate. Variantele de camion Iveco Daily pot avea o gamă largă de motoare, de la motoare turbo și diesel până la electrice.

 Iveco Hi-Way

Există camioane Iveco speciale, foarte puternice, capabile să se descurce cu brio chiar și în cele mai extreme condiții. Iveco Hi-Way, spre exemplu, oferă putere la locul de muncă și confort șoferului ce îl conduce. Această variantă de camion Iveco are două opțiuni de cabină de dormit, cu acoperiș mediu și acoperiș înalt și trei opțiuni de putere a motorului: 440 CP, 480 CP și 560 CP. Transmisia automată este standard cu 16 viteze. 

Iveco Hi-Road

Iveco Hi-Road este o altă variantă de vehicul greu care își face treaba excelent, fără a dezamăgi pe nimeni. Camionul vine cu opțiuni de motorizare de 360 ​​CP sau 440 CP, combinate cu un sistem de frânare și evacuare cu putere maximă de frânare. Putere și siguranță la superlativ. Asta pentru că Hi-Road oferă și versatilitate cu versiunile sale 4×2, 6×2 și 6×4, satisfacând astfel diverse nevoi în materie de transport greu.

Cumpărarea unui camion nou sa folosit de pe Autoline.ro are avantaje certe. Beneficiile variază de la posibilitatea de a găsi modele actuale, cu tehnologie de bord și prețuri mai mici, până la faptul că devalorizarea camionului va fi mai mică după cumpărare.

Cele mai citite articole

You may also like