Home Distractie Ce să vizitezi în Lisabona? 5 cele mai frumoase obiective turistice

Ce să vizitezi în Lisabona? 5 cele mai frumoase obiective turistice

by BeCool

Lisabona este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Orașul are multe obiective turistice de neuitat, de la monumente istorice până la parcuri și grădini exotice. Pentru a te ajuta sa expplorezi Lisabona, iată câteva dintre cele mai apreciate obiective turistice pe care le oferă aceasta. 

1. Muzeul Național de Artă din Lisabona

Muzeul Național de Artă din Lisabona este una dintre cele mai importante atracții turistice ale orașului, fiind locul ideal pentru iubitorii de artă și istorie. Muzeul adăpostește peste 7.000 de piese care reflectă bogata cultură a orașului și permit vizitatorilor să se bucure de o varietate largă de expoziții. De asemenea, Muzeul Național de Artă din Lisabona oferă diverse evenimente culturale și programe educaționale menite să încurajeze publicul să exploreze mai profund arta și istoria acestei destinații turistice fascinante. Odată ce ai investit într-un bilet de avion pentru Lisabona, nu poți rata Muzeul Național de Artă.

Muzeul Național de Artă din Lisabona este un exemplu perfect al arhitecturii renascentiste a oraşului. Exteriorul elegant al clădirii este decorat cu ornamente care creează o imagine unică și încorporează elementele secolelor trecute in design-ul modern. Clădirea are trei etaje, fiecare fiind specializat în ceva anume: primul nivel găzduiește picturi și sculpturi reprezentând arta portugheză și europeană, al doilea nivel găzduiește artefacte arheologice și istorice din perioada antică, iar cel de-al treilea nivel este rezervat pentru expoziții temporare și evenimente culturale.

2. Turnul Belem și Podul 25 Aprilie

Turnul Belem și Podul 25 Aprilie sunt printre cele mai importante obiective turistice din Lisabona. Turnul Belem se află în districtul Belem și este considerat simbolul orașului, fiind construit pe malul fluviului Tajo în secolul al XVI-lea, pentru a proteja capitala portugheză de invazii străine. Turnul se înscrie în categorie castelelor medievale și este un adevărat monument istoric. Pe lângă aspectele sale defensive, turnul Belem oferă ocazia vizitatorilor să experimenteze arta și cultura medievală portugheză.

În apropiere de turn se află podul 25 Aprilie, cunoscut și sub numele de Ponte Salazar sau Ponte Cais das Colunas, un pod suspendat care leagă cele două părți ale orașului. Inaugurat inițial în 1966, acest pod a fost reamenajat și restaurat în anul 2016 pentru celebrarea 50 de ani de la Revoluția din Portugalia. Acest pod este un punct de interes turistic important al Lisabonei și oferă o priveliște minunată asupra orașului.

În jurul Turnului Belem se găsesc diverse monumente istorice precum Muzeul Naţional al Marinei (Museu da Marinha) și Monumentul Descoperirilor (Padrão dos Descobrimentos). De asemenea, în jurul podului 25 Aprilie se găsesc clădiri vechi precum Parcul Eduardo VII și Biserica Santa Catarina. Aceste locuri sunt perfecte pentru cei care doresc să exploreze mai multe fațete ale culturii și istoriei portugheze.

3. Castelul Sao Jorge și Piaţa Rossio

Cele mai citite articole

Castelul Sao Jorge este construit în stilul arhitectural medieval și adăpostește la interior multe dintre elementele istorice ale orașului. Design-ul său unic se bazează pe arhitectura militară și oferă o vedere panoramică impresionantă asupra întregului oraș.
Interiorul castelului este decorat cu elemente ale stilului medieval și cu icoane și picturi aparținând perioadei în care a fost construit. În plus, statuile istorice care se află în interior oferă vizitatorilor o mai bună imagine despre cultura și istoria portugheză. 
Exteriorul castelului adăpostește o serie de grădini suspendate minunate, însoțite de piscine, fântâni arteziene și zone amenajate pentru recreere, toate îmbinate într-o atmosferă încântătoare. 
În prezent, piața a devenit un punct central al orașului, străbătut de o mare varietate de artiști de stradă și cumpărători. Odată ce intri în piață vei fi captivat de farmecul său tradițional.

4. Biserica Santa Maria Maior 

Biserica Santa Maria Maior este printre cele mai importante obiective turistice din Lisabona. Biserica Santa Maria Maior, una dintre cele mai vechi biserici din oraş, datează din secolul al XI-lea și a fost construită în stil romanic. Clădirea și-a schimbat aspectul pe parcursul anilor, adăugându-se un nou nivel în secolul al XVI-lea și fațada barocă din secolul al XVII-lea. Biserica găzduieşte catedrala Lisabonei și este împodobită cu statui din secolele XVII și XVIII.

5. Piaţa Comercială do Chiado

Piaţa Comerciala do Chiado se află lângă biserica Santa Maria Maior şi este una dintre cele mai moderne zone comerciale ale orașului. Este un loc perfect pentru cei care vor să exploreze viața modernă a Lisabonei. Plină de magazine luxoase și restaurante elegante, această zonă are o atmosferă boemă care atrage o mulţime de vizitatori. Orașul are, de asemenea, o zonă teatrală vibrantă și diversificată, care include două teatre renumite: Teatrul Național Don Maria II și Teatrul Sao Carlos. De asemenea, restaurantele zonei ofera un meniu variat, cu preparate locale si internationale. Piaţa Comerciala do Chiado este ideala pentru cei care cauta noi experiente culinare și culturale.

Lisabona este una dintre cele mai frumoase și incitante destinații turistice din Europa. Indiferent care sunt preferințele personale ale turiștilor, toate aceste obiective turistice sunt un must-see în Lisabona.

Cele mai citite articole

You may also like