Home Stiri Ce pasi trebuie urmati pentru a-ti proteja casa de daunele provocate de apa?

Ce pasi trebuie urmati pentru a-ti proteja casa de daunele provocate de apa?

by BeCool

Ce pasi trebuie urmati pentru a-ti proteja casa de daunele provocate de apa?

Vremea nu este intotdeuna prietena oamenilor, ceea ce inseamna ca poate provoca foarte usor daune. Pentru a evita o astfel de situatie neplacuta, proprietarul unei locuinte trebuie sa urmeze toti pasii necesari.

Persoanele care sunt pregatite de o schimbare pot opta pentru o hidroizolatie. Ea va proteja spatiul ales de orice fel de infiltratie neplacuta, ceea ce va imbunatati confortul din locuinta, iar membrii familiei nu vor avea motive de ingrijorare. 

Cele mai simple metode de prevenire a daunelor

Un lucru pe care toata lumea il poate face fara prea mare efort este sa verifice in mod periodic locuinta, incat sa nu exista niciun fel de scurgere. In cazul in care ea exista, dar este descoperita la momentul potrivita, daunele ce ar fi aparut daca problema ar fi continuat sa persiste vor fi ameliorate. Verificarea locuintei poate face parte dintr-o rutina unei persoane. 

Cele mai citite articole

Tot legat de verificare este si inspectarea acoperisului, atat in interior, cat si in exterior. Cei care locuiesc intr-o casa cu mansarda trebuie sa fie atenti sa nu exista vreo scurgere din acoperis. Petele umede nu trebuie ignorate.

Cum poti fii 100% sigur ca nu vei avea probleme indiferent de vreme?  

Hidroizolatia este metoda cea mai sigura si nu rezuma doar la un loc in care poate fi aplicata: exista hidroizolatii terase, indiferent de natura lor care poate sa fie circulabila sau necirculabila. Terasa reprezinta un loc unde oamenii se pot relaxa, asa ca nimeni nu vrea sa-si faca griji cu privire la daunele ce ar putea fi provocate de excesul de apa. 

Multe persoane evita sa cumpere apartamente la ultimul etaj dintr-un bloc, tocmai din cauza acestei probleme, dar ea are o solutie foarte simpla. Pentru a proteja terasele unui bloc se folosesc de cele mai multe ori membrane bituminoase, in unul sau doua straturi. O alta metoda este cea a hidroizolatiilor lichide. 

In concluzie, exista mai multe solutii pentru cei care isi doresc sa elimine orice fel pericol legat de apa din locuinta lor, in functie de timpul si bugetul pe care sunt dispusi sa-l utiliezeze. 

Cele mai citite articole

You may also like