Home Stiri Avantajele facturării creanțelor

Avantajele facturării creanțelor

by BeCool

Avantajele facturării creanțelor

Mulți oameni se tem de factoring, dar de multe ori acest lucru se datorează stigmatului adesea atașat de comunitatea bancară acestei forme de finanțare. De fapt, există multe aspecte pozitive în factoring. Vedeți dacă oricare dintre acestea vă poate ajuta afacerea:

1.          Capital nelimitat – Factoringul este singura sursă de finanțare care crește odată cu vânzările dvs. Pe măsură ce vânzările cresc, mai mulți bani devin disponibili pentru dvs., ceea ce vă permite să satisfaceți în mod constant cererea.

2.          Profitați de reducerile de volum și de plăți anticipate – Cu un flux de numerar îmbunătățit, veți fi în măsură să profitați de aceste reduceri. 

3.          Fără datorii suportate – Factoringul NU este un împrumut și, prin urmare, nu aveți nicio datorie. Astfel, bilanțul dvs. arată bine, facilitând astfel obținerea altor tipuri de finanțare sau vânzarea companiei.

4.          Factoringul este ușor și rapid – Aplicația necesară pentru stabilirea unei relații de factoring este mult mai simplă decât alte tipuri de finanțare. Nu sunt necesare declarații fiscale, situații financiare, planuri de afaceri sau proiecții.

5.          Fără garanții personale – Directorii companiei nu trebuie să garanteze personal rambursarea finanțării. De obicei, aceștia trebuie să garanteze împotriva fraudei sau litigiilor, dar nu împotriva incapacității clienților de a plăti.

Cele mai citite articole

6.          Facturile sunt plătite mai repede

7.          Evaluarea creditului – Factoringul poate să nu fie pentru toată lumea, dar cei care sunt în rolul de „bancher” pentru clienții lor ar trebui cel puțin să ia timp pentru a cântări beneficiile factoringului pentru a asigura o creștere și stabilitate continuă.

8.          În afaceri, timpul pierdut este un lux pe care nimeni nu și-l poate permite. Investigarea înregistrării de credit a unui client, gestionarea și efectuarea încasărilor, gestionarea procedurilor de creditare. Toate acestea necesită timp – timp pe care îl economisiți profitând de servicii de factoring și pe care le puteți folosi mai bine dezvoltând planuri de afaceri și creând avantaje competitive pentru propria afacere .

O companie de factoring este specializată în finanțarea facturilor pentru întreprinderile mici și mijlocii care sunt nebancabile, oferind soluții de fond de rulment. De obicei, o companie de factoring cumpără facturile dvs. de la un client cu încredere. După aceasta, vă vor avansa până la 90% din suma facturii imediat și vă vor oferi soldul rămas atunci când clienții dvs. se stabilesc integral.

Puteți trimite facturi pentru factoring direct la finalizarea lucrării sau livrarea produsului. Veniturile vin direct și instantaneu către dvs. fără întârzieri sau probleme de colectare. Cu cât companiile de factoring mai performante și mai experimentate sunt adesea factoring fără recurs, asumându-și riscul de credit și responsabilitatea pentru plata clientului. 

La Instant Factoring crearea contului este gratuită și rapidă. Adaugi o copie a facturii în doar câteva secunde. Echipa Instant Factoring verifică datele introduse (în maxim 2 ore primești un răspuns). Banii îți vor fi transferați imediat ce factura a fost acceptată (în maxim 24 de ore de la acceptare).

Cele mai citite articole

You may also like