Home Diverse Arhitectul – traducător de idei şi concepte

Arhitectul – traducător de idei şi concepte

by BeCool

Arhitectul este profesionistul instruit să ofere servicii de proiectare şi design în ceea ce priveşte o construcţie. Pe lângă talent, pasiune şi idei, arhitectul are studii de specialitate şi cunoaşte legile care trebuie respectate în vederea unei construcţii şi documentaţia care trebuie întocmita împreună cu solicitantul. Arhitecţii trebuie să administreze şi să gestioneze detaliile din cadrul unei construcţii şi să ia decizii care pot influenţa demersul proiectului.

Importanța arhitecţilor

Arhitectul conduce echipa de construcţie şi se asigura de calitatea proiectului din toate punctele de vedere. Acesta protejează interesele beneficiarului şi este omul de legătură între solicitant şi ceilalţi specialişti care iau parte la procesul unei construcţii, cum ar fi inginerii de instalaţii electrice, inginerul topometrist şi alţii. 

Profesionalismul şi angajamentul arhitecţilor faţă de proiectele în care sunt implicaţi şi comunicarea permanentă cu solicitantul reprezintă calea către un proiect finalizat cu succes. Pe lângă ideile şi viziunea solicitantului, arhitecţii iau în considerare şi bugetul acestora, discutat sau estimat în prealabil. 

Necesitatea alegerii unor profesionişti pentru rezultate pe măsură 

Pe lângă cunoştinţele vaste pe care le deţin, dobândite în urma anilor de studio şi a cercetării, arhitecţii utilizează programe de ultima generaţie cu ajutorul cărora pot prezenta o perspectivă a proiectului către beneficiar. Această tehnologie le permite arhitecţilor să ofere solicitanţilor o viziune a casei pe care şi-o doresc şi pe care a descris-o în întrevederile sale. 

În cadrul unui birou de arhitectura se afla profesionişti gata să îşi folosească cunoştinţele şi maestria pentru a transpune în realitate visul architectural al unei persoane. De asemenea, ei pot face recomandări în luarea unor decizii importante şi joacă un rol esenţial în direcţia în care se îndreaptă proiectul. 

Cele mai citite articole

Pentru a obţine rezultatele visate este esenţială alegerea de a lucra cu profesionişti care vor livra proiecte pe măsură aşteptărilor. Pasiunea şi calificarea acestora vor contribui la crearea unui spaţiu ideal al cărui design este solicitat de beneficiar sau stabilit cu ajutorul sfaturilor primite de la arhitecţi, care elaborează un proiect care să corespundă nevoilor şi dorinţelor solicitantului şi care fac modificări împreună cu acesta.

Arhitecţii îşi utilizează cunoştinţele şi le pun la dispoziţia solicitantului, ale cărui idei şi viziuni urmează să fie tranpuse în realitate. Premiile atestă nivelul de profesionalism al arhitecţilor din cadrul echipei şi calitatea serviciilor pe care le livrează. 

Cu peste 120 de proiecte finalizate, echipa de arhitecţi se dedica pe tot parcursul proiectului indiferent de amploare, scop sau alte detalii. De la concept la rezultatul final, aceştia se implică şi depun eforturi pentru a oferi solicitantului rezultate mai bune decât şi-ar fi putut imagina.

Documentaţia tehnică pentru proiecte 

Există o serie de documente şi avize aferente stadiului premergător al unui proiect. Documentaţia tehnică pentru organizarea execuţiei sau DTOE este obligatorie şi trebuie să fie completă. Aceasta are în vedere descrierea lucrărilor provizorii din timpul şantierului care ajuta la finalizarea construcţiei (barăci, containere, locuri de parcare).

Arhitectul se afla la dispoziţia solicitantului pentru a clarifica eventualele nelămuriri şi poate lua decizii în numele acestuia, având şi rol de intermediar. 

Cele mai citite articole

You may also like