Home Diverse Principalele motive pe care trebuie să le ia în considerare turiştii pentru a-şi petrece vacanţă în Antalya

Principalele motive pe care trebuie să le ia în considerare turiştii pentru a-şi petrece vacanţă în Antalya

by BeCool

Unul din cele mai apreciate avantaje ale unei oferte de vacante in Antalya de către turiştii români şi din toate colţurile Europei este cel care face referire la preţurile atractive şi la calitatea serviciilor oferite. Situată în sud-vestul Turciei, Antalya este o staţiune al cărei centru de interes este oraşul cu acelaşi nume, fiind foarte renumită pentru ospitalitatea cu care sunt turiştii primiţi, dar şi pentru frumuseţile naturii şi relaxarea totală de care pot beneficia turiştii într-o vacanţă de neuitat.

În Antalya, turiştii pot găsi tot ceea ce au nevoie pentru o vacanţă de vis: plaje curate, hoteluri de lux, facilităţi turistice de calitate, peisaje pitoreşti, rustice, oaze de linişte şi de relaxare, importante vestigii istorice. 

Resorturi şi hoteluri de lux situate aproape de plajele cu nisip curat şi fin şi apele de culoarea smaraldului

Atât Antalya, cât şi staţiunile turistice din împrejurimi pot fi considerate un real paradis pentru cei ce iubesc confortul şi facilităţile de cinci stele oferite de hotelurile exclusiviste, unde turiştii vor fi trataţi regeşte, iar vacanţă va fi una de poveste. 

Cele mai citite articole

Cu peste 657 de kilometri de plajă cu nisip fin, Antalya se întinde de-a lungul ţărmurilor Mării Mediterane. În centrul oraşului se afla o plajă micuţă, numită Mermerli, de aceea cele mai multe hoteluri şi resorturi de lux se afla la marginea orașului. Fiind stâncos şi abrupt malul mării în această zonă, s-au construit lifturi ce transporta turiştii de la hoteluri către plaje sau platforme de unde se poate cobora în mare. 

Cea mai frumoasă plajă de nisip se afla la est de Antalya, în Lara, cu o mulţime de resorturi de lux ce oferă servicii de calitate şi facilităţi.

Vestigiile istorice, siturile arheologice şi shopping pe săturate!

Antalya este, pe lângă o staţiune turistică, şi o zonă istorică. Această zonă abundă în mituri şi în legende ce au rezistat până în zilele noastre. Acest loc extraordinar se spune că ar fi fost descoperit în urmă cu peste 2000 de ani, de către regele Attalos al II-lea din Pergamon, care şi-a trimis oamenii să caute Raiul pe Pământ, iar acesta a fost descoperit în această zonă, cu ape limpezi, cu stânci spectaculoase, care sunt mărginite de Munţii Taurus. Astfel a fost întemeiat acest oraş, pe care regele l-a transformat în cel mai frumos loc din bazinul Mediteraneean.

Turiştii pot admira aici trecutul istoric şi glorios al Antalyei, care poate fi vizibil prin vestigiile greceşti, romane şi bizantine şi pot vizita locuri impresionante precum peştera Karain sau ruinele de la Perge, de la Side sau Aspendos. Nu în ultimul rând, turiştii pot merge la cumpărături în Antalya şi pot investi în îmbrăcăminte, genţi de bună calitate, în bijuterii şi gablonţuri, dar şi în vase de olărit sau covoare, pietre preţioase şi piese de metal. Bucătăria turcească este un alt motiv pentru că turiştii să decidă să îşi petreacă vacanţă în staţiunea Antalya. Aici pot mânca bine, pot degusta baklava, cataif sau sutlac şi pot mânca specialităţi din carne de berbecuţ. 

Cele mai citite articole

You may also like