Home Trenduri Implanturile mamare. Recomandări înainte și după implantul cu silicon

Implanturile mamare. Recomandări înainte și după implantul cu silicon

by BeCool

Implanturile mamare sunt dispozitive medicale utilizate pentru a crește dimensiunea, forma sau volumul sânilor. Realizate în general din silicon, un material biocompatibil care este bine tolerat de organism, implanturile mamare sunt proiectate să ofere o consistență similară țesutului natural, pentru ca rezultatul obținut în urma augmentării mamare să fie unul armonios. Succesul procedurii depinde în mare parte de experiența medicului, dar și de modul în care pacientele înțeleg și se implică în procesul de recuperare postoperator. Următoarele recomandări vă pot ajuta să obțineți rezultatele dorite și să reduceți la minimum riscul de complicații. 

Înainte de implantul cu silicon

Premergător operației de augmentare mamara, este important să consultați un medic chirurg estetician, pentru a vă evalua starea de sănătate generală și a alege dimensiunea și forma implanturilor potrivite. De asemenea, este important să vă informați cu privire la riscurile și complicațiile asociate procedurii, precum și despre modalitățile de îngrijire postoperatorie.

Păstrați o bună sănătate fizică și psihică 

Operația de augmentare mamara este o procedură chirurgicală majoră, care poate fi realizată doar la femeile cu o stare de sănătate bună. Anumite condiții medicale, precum bolile cardiace severe, diabetul necontrolat sau tulburările de coagulare ale sângelui, pot reprezenta contraindicații pentru operația de augmentare mamară. 

Renunțați temporar la fumat

Cele mai citite articole

Fumatul poate crește riscul de complicații postoperatorii, în special de infecții la nivelul plăgii. Fumatul reduce fluxul de sânge la nivelul sânilor, ceea ce poate duce la o vindecare mai lentă și la un risc mai mare de complicații. Specialiștii clinicii Estetico recomandă renunțarea la fumat cu trei săptămâni înainte de procedură și pentru șase săptămâni după procedură.

Evitați medicamentele care cresc riscul de sângerare

Informați-vă medicul despre toate medicamentele pe care le utilizați, inclusiv medicamentele eliberate fără prescripție medicală. Unele medicamente, cum ar fi antiinflamatoarele nesteroidiene sau anticoagulantele, pot crește riscul de sângerare în timpul și după operație.

Recomandări după implantul cu silicon

După operația de augmentare mamară, este important să urmați cu atenție instrucțiunile medicului chirurg. Printre altele, medicul poate recomanda purtarea unui sutien de compresie (vă va ajuta să susțineți sânii în timpul procesului de vindecare) și evitarea activităților fizice solicitante timp de câteva săptămâni (pentru a reduce riscul de complicații). De asemenea, se recomandă monitorizarea atentă a semnelor de complicații, cum ar fi febra, durerea severă sau roșeața și umflarea sânilor. 

În majoritatea clinicilor de chirurgie estetică, orice complicație apărută în perioada de recuperare este abordată cu atenție de către echipa medicală, accentul fiind pus pe diagnosticarea rapidă și tratamentul adecvat. O monitorizare atentă a fiecărui caz ajută la gestionarea într-un termen cât mai scurt a oricăror probleme apărute. 

Cele mai citite articole

You may also like