Home Moda De ce e important să înțelegi culorile atunci când îți alegi ochelarii

De ce e important să înțelegi culorile atunci când îți alegi ochelarii

by BeCool

Care sunt criteriile după care te ghidezi când îți alegi ochelarii? Materialele din care sunt confecționați? Forma ramelor? Tratamentele aplicate pe lentile? Toate sunt detalii importante, care ar trebui să te ajute să găsești ochelarii potriviți. Ți s-a întâmplat însă vreodată să probezi ochelari care îndeplineau toate aceste criterii și să constați că totuși parcă nu ți se potrivesc, să ai senzația că ceva lipsește? Motivul ar putea fi culoarea acestora. De ce este important să înțelegi culorile când îți alegi ochelarii și cum te poate ajuta acest lucru să găsești ochelarii potriviți din toate punctele de vedere vei descoperi în rândurile de mai jos. 

De ce contează culoarea ochelarilor

În magazine, fie ele fizice sau online, este disponibilă o gamă variată de ochelari, inclusiv din punct de vedere al culorilor. De la negru sau alte nuanțe clasice până la verde, roz, roșu ori turcoaz, paleta de culori este foarte largă, în special atunci când vine vorba de cea a ramelor pentru ochelari, deși și lentilele lor pot avea diverse culori. De ce contează acest lucru? Pentru că, după cum cu siguranță știi, unele culori ne avantajează mai mult decât altele. De obicei, ținem cont de acest detaliu când ne alegem hainele sau decidem în ce culoare ne vom vopsi părul. Este însă un detaliu care ar trebui să conteze și când ne alegem ochelarii. 

Cum să alegi ochelarii în funcție de subtonul pielii

Pentru a alege corect ochelarii în funcție de subtonul pielii, este important stabilești dacă acesta este cald, rece și neutru. O metodă simplă de a-l identifica este să examinezi venele de la încheietura mâinii. Dacă acestea au o nuanță albastră, atunci ai un subton rece al pielii, dacă au o nuanță verde, atunci ai un subton cald, iar dacă nu poți distinge între cele două, este posibil să ai un subton neutru.

Pentru fiecare subton, există anumite culori care se potrivesc mai bine. De exemplu, dacă pielea ta are un subton cald, ochelarii de soare cu rama roșie vor reprezenta o alegere excelentă. La fel de bine ți se vor potrivi însă și culori precum auriu, bronz, portocaliu, maro și, în general, orice nuanță pământie.

Cele mai citite articole

În cazul pielii cu subton rece culorile potrivite sunt negru, argintiu, roz, mov, albastru sau orice nuanță pastelată. Pentru tonurile neutre ale pielii, se pot alege culori din ambele categorii.

Cum să alegi ochelarii în funcție de culoarea părului

Culoarea părului este un alt factor important de care trebuie să ții cont. Regula generală este aceeași: alege culori care să se potrivească tonurilor părului. Atenție, nu ne referim la culoarea sa, ci la ton. De exemplu, un blond platinat va avea un ton rece, în timp ce un blond miere va avea unul cald. În primul caz, se potrivesc mai bine ochelarii roz, iar în cel de-al doilea – cei în nuanțe de albastru sau mov. 

Persoanelor cu păr șaten sau castaniu li se potrivesc mai bine nuanțele pământii, în timp ce brunetele ar putea prefera ochelarii verzi sau violeți. Nuanțele pământii sunt o alegere bună și pentru roșcate, iar ochelarii negri sau gri pot reprezenta o alegere bună pentru persoanele cu părul argintiu sau alb.

Când vine vorba de alegerea ochelarilor, lista criteriilor de care trebuie să ții cont este destul de lungă. Dacă vrei să găsești ochelari care ți se potrivesc din toate punctele de vedere, atunci culoarea lor trebuie să fie însă unul dintre acestea. În acest fel, vei putea alege ochelari care nu doar că te ajută să vezi mai bine sau îți protejează ochii de lumina soarelui, ci îți și pun în valoare trăsăturile. Nu ezita să ieși din sfera culorilor clasice și să probezi ochelari în culori mai îndrăznețe: rezultatul te-ar putea surprinde. 

Cele mai citite articole

You may also like