Mierea este utilizată încă din cele mai vechi timpuri, fiind un produs apicol care are efecte pozitive asupra corpului uman. A fost și este, în continuare, utilizată nu doar ca aliment, ci și sub forma unui „medicament” natural care ar putea trata diferite afecțiuni sau cu ajutorul căruia ar putea fi prevenite anumite boli. Există o multitudine de tipuri de miere, una dintre acestea fiind cea de manuka. În cele ce urmează, vei descoperi ce beneficii oferă organismului și tenului tău.
Iată câteva aspecte pe care să le cunoști despre mierea de manuka:
- Dacă ți s-a recomandat să îți tratezi natural anumite afecțiuni sau pentru ca organismul tău să aibă parte de proprietăți benefice, atunci ai putea să încerci mierea manuka de la Vegis, 100% pură. În primul rând, acest tip de miere este precum un medicament natural care acționează rapid. Pentru că se spune că are puteri vindecătoare, datorită substanței active pe care o conține, trebuie consumată cu precauție. Mierea conține metilglioxal, o substanță utilizată în scop medical.
- Pe de altă parte, mierea de manuka are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. În condițiile în care te-ai confrunta cu diferite afecțiuni sau probleme de sănătate, de la febră, sinuzită cronică, bronșită cronică, până la astm sau rinită, atunci ai putea opta pentru acest tip de miere.
- De asemenea, mierea de manuka este utilă și pentru imunitate. Este adevărat că organismul are nevoie de vitamine și minerale, iar consumarea acestui tip de miere ar putea să acționeze precum o „protecție” pentru corpul tău. În plus, specialiștii o recomandă și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antiseptice și antioxidante. Pentru uz intern, poate fi utilizată și pentru dureri în gât, arsuri la stomac sau gastroenterită. Cât despre dantură, mierea de manuka acționează împotriva gingivitei și elimină placa dentară.
- Totodată, pe lângă toate aceste proprietăți pe care le oferă, mierea de manuka poate fi utilizată și pentru uz extern. De pildă, în condițiile în care suferi de anumite probleme de sănătate, de la arsuri de gradul I și II, eczeme, până la plăgi chirurgicale, herpes sau mușcături de insecte, atunci mierea ar putea acționa nu doar ca antifungic, antiinflamator, ci și ca antiseptic. Va crea o protecție în jurul rănii și va ajuta la o vindecare mai rapidă.
- Se cunoaște, deja, faptul că mierea este utilizată și în industria frumuseții. Nu doar cremele cu extract din miere lasă pielea fină și o regenerează, ci și mierea naturală, în sine! De exemplu, mierea de manuka este folosită, de cele mai multe ori, pentru a estompa apariția ridurilor și pentru a calma acneea. În plus, este utilizată și pentru părul uscat, pentru a-i oferi revigorarea și strălucirea de care are nevoie. Masca din miere pentru păr poate avea în compoziție și lămâie. Se întinde pe păr, se acoperă cu un prosop și acționează ca un balsam hidratant. Apoi, tot ceea ce mai trebuie să faci este să îl speli cu șampon și să aplici celelalte produse pentru păr pe care le mai utilizezi (balsam sau mască).
Mierea de manuka poate fi „ajutorul” de care ai nevoie, în diferite situații. Pe lângă toate proprietățile benefice pe care le are, trebuie să mai ții cont de un aspect. Acest tip de miere trebuie consumat și utilizat cu o atenție sporită. Pentru că, în condițiile în care o folosești în exces, cel puțin pentru uz intern, atunci ar putea exista posibilitatea să apară anumite reacții adverse sau sensibilitate la nivelul organismului. Este important să o folosești doar la nevoie, în cantitățile recomandate.
Sursă foto: Pexels.com.