Home Diverse Tipuri de implanturi dentare: cum il alegi pe cel potrivit pentru tine

Tipuri de implanturi dentare: cum il alegi pe cel potrivit pentru tine

by BeCool

Implantologia este in prezent cea mai perfecta metoda de completare a dintilor lipsa. Implanturile sunt foarte practice, durabile si elimina disconfortul care poate fi resimtit adesea la utilizarea protezelor dentare amovibile.

Implantul este un mic surub din titan care, atunci cand este implantat in osul maxilarului,  inlocuieste radacina dintelui. Pe el este montata o  coroana de portelan  sau  ceramica, a carei nuanta poate fi potrivita cu nuanta dintilor naturali. Sentimentul de a avea un astfel de dinte nu este practic diferit de dintii naturali.

Procedurile acestei interventii nu sunt cele mai ieftine, dar cu ajutorul unui implant dentar, luxul de a avea o dantura perfecta devine mai accesibil. Acesta este inca un motiv pentru a alege aceasta solutie.

Tipuri de implanturi

Exista numeroase sisteme de implant pe piata si anume: 

  • Zimmer TSV; 
  • Zimmer Ezthetic ;
  • Zimmer Trabecular;
  • Bredent; 
  • INNO. 

De mentionat faptul ca, implantul dentar Zimmer TSV- reprezinta cea mai buna alegere pentru maxilarul edentat total.

De asemenea, rezultatele cercetarii indica faptul ca implantul Zimmer Trabecular se osteointegreaza foarte repede datorita structurii sale poroase. Ca urmare, perioada initiala a tratamentului implantologic, constand in fuzionarea implantului cu osul, este cat se poate de scurta, iar la numai 2 saptamani de la incorporarea implantului in os, testele mecanice sunt pozitive.

Pregatiri pentru interventie chirurgicala

Cele mai citite articole

Evaluarea pacientului

Procedura implantologica poate fi efectuata intr-o singura faza – implant si coroana in cadrul unei vizite, sau in 2 faze. Procedura este precedata de consultatii cu un implantolog care evalueaza starea generala de sanatate, eventualele dependente, bolile trecute si actuale. Se iau in considerare si medicamentele. Sarcina, diabetul, cancerul, osteoporoza, fumatul si parodontita exclud interventia chirurgicala.

Cercetare detaliata

Toate bolile cavitatii bucale si ale dintilor, cum ar fi cariile si tartrul, trebuie tratate. Tesutul moale trebuie sa fie de culoarea si grosimea potrivite, iar oasele maxilarului de cantitate si calitate potrivite. Aceasta evaluare va fi facilitata de diagnostice radiologice – imagini pantomografice si tomografice.

Prezentarea optiunilor de tratament, selectie si programare

De obicei, procedura consta in 2 etape – o procedura chirurgicala si una protetica. In timpul procedurii, un implant cu un bont protetic este implantat in osul maxilarului. Dureaza aproximativ o ora folosind anestezie locala. Procedura este urmata de asa-numita osteointegrare, adica aderenta tesutului osos viu la titan. Dureaza de la 3 la 6 luni. 

In timpul etapei protetice, se realizeaza o coroana, a carei forma si culoare seamana cu dintii naturali. Dureaza in medie 1 pana la 3 saptamani. Cu toate acestea, unele cabinete specializate in implantologie permit inserarea unui implant si punerea coroanei chiar si in timpul unei vizite.

Implanturile dentare Zimmer dau speranta persoanelor care – din cauza anumitor afectiuni – nu au fost anterior calificate pentru tratament protetic pe baza de implanturi dentare. Sunt recomandate in special pacientilor cu diabet zaharat, poliartrita reumatoida, infectie anterioara a cavitatii bucale, dupa tratamentul cancerului si calitatea osoasa slaba.

Cele mai citite articole

You may also like