Home Trenduri Tipuri de grădiniţe, care este cea mai potrivită pentru copilul tău?

Tipuri de grădiniţe, care este cea mai potrivită pentru copilul tău?

by BeCool

Părinţii din ziua de astăzi sunt tot mai preocupaţi de parenting şi de metodele cele mai potrivite de a-şi educa odraslele. Acest lucru se datorează atât faptului că aceştia conştientizează influenta bazelor educaţiei în tot restul vieţii lor, cât şi datorită accesului facil la informaţii. 

De aceea şi programă şi ofertele educaţionale ale grădiniţelor s-au adapta acestor tendinţe şi cererilor părinţilor care îşi doresc să fie mai implicaţi în educarea celor mici. Astfel că, indiferent că este vorba despre o grădiniţă de stat sau o grădiniţă privată în Ploieşti, pe piaţa din România au apărut mai multe tipuri de grădiniţe, în funcţie de metoda de educare aleasă sau de activităţile principale pe care se bazează. 

  1. Grădiniţe cu predare în limbi străine 

Perioada pre-şcolară este momentul în care copiii acumulează cel mai uşor şi rapid informaţii noi şi învaţă lucruri noi şi limbi străine. De aceea, părinţii care îşi doresc pentru micuţii lor să cunoască cel puţin o limbă străină la nivel conversaţional sunt destul de mulţi, cu atât mai mult cu cât aceasta le va fi de mare ajutor în viitor copiilor.

Astfel că aceştia au posibilitatea de a alege o grădiniţă cu predare exclusiv într-o limbă străină. În plus, beneficiile pe care vorbirea fluentă a unei limbi străine are foarte multe beneficii, chiar şi la dezvoltarea laturei socio-culturală.  

2. Grădiniţe cu predare prin metoda Montessori

Metoda Montessori este una dintre cele mai bine cotate metodologii la nivel mondial, principiul pe care aceasta se bazează fiind libertatea de exprimare. Copiii educaţi prin metoda Montessori sunt încurajaţi să se exprime liber, să îşi aleagă subiectele de interes şi activităţile pe care doresc să le desfăşoare, putând lua pauză oricând doresc. 

Totodată, această metodă nu include nici pedepse, nici recompense, cei mici având posibilitatea de a lucra atât în echipă, cât şi individual, fără a fi constrânşi în vreun fel.

3. Grădiniţe cu predare prin metoda Waldorf

Metoda Wladorf pune accentul pe dezvoltarea abilitaţilor practice, acesta fiind unul dintre pilonii de bază ai acestei metode. Astfel că cei mici sunt educaţi fără a li se îngrădi libertatea, dar fiind învăţaţi să îşi respecte corpul şi mintea. 

Metodele de predare în sistemul Waldorf constă în învăţarea prin joacă şi activităţi practice – gospodăreşti sau artistice – mediul creat astfel fiind unul plăcut, cald şi relaxant. 

4. Grădiniţe cu profil sportiv 

Încă de la cele mai fragede vârste pot fi observate aptitudinile unui viitor campion, în special din domeniul sportiv. De aceea alegerea unei grădiniţe care să le cultive şi să le dezvolte copiilor aceste abiliati reprezintă un atuu în obţinerea unor rezultate viitoare excepţionale în cadrul competiţiilor sportive. 

Prin urmare, printre activităţile pe care le vor învăţa copiii în cadrul unei astfel de grădiniţe se pot regăsi fotbal, tenis, judo, baschet sau dans sportiv. 

5. Grădiniţe cu profil artistic

La fel ca şi în cazul grădiniţelor cu profil sportiv, copiii care au înclinaţii artistice pot fi descoperiţi încă de la cele mai mici vârste. De aceea ar fi bine că aceştia să îşi înceapă educaţia formală într-un mediu care să le dezvolte această latură. 

You may also like