Home Reciclare Reciclarea salvează resursele naturale ale Pământului

Reciclarea salvează resursele naturale ale Pământului

by BeCool

Rezervele noastre limitate de resurse naturale se epuizează rapid, în special cu utilizarea tot mai mare a articolelor de unică folosință și a ambalajelor. Indeco Grup reciclează milioane de tone de deșeuri. Nivelul tot mai mare de ambalaje și modul de eliminare a acestora, cauzează daune enorme resurselor naturale neregenerabile și de neînlocuit ale pădurilor și minelor. Prelucrarea materialelor utilizate pentru fabricarea de noi produse și ambalaje, reduce consumul de resurse naturale. 

Odată cu reciclarea a milioane de tone de deșeuri, sunt stocate milioane de tone de minereu, cărbune, calcar, petrol și multe altele. Prin ziare reciclate, reviste, hârtie de birou și ambalaje, se salvează milioane de copaci. Reciclarea creează adesea produse de calitate mai bună decât cele produse din materii prime primare. De exemplu, staniul în cutii este mult mai curat (și, prin urmare, mai valoros) după ce a fost reciclat. Reducerea generatoarelor de deșeuri poate reduce și mai mult nevoile depozitelor de deșeuri și poate conserva mai multe resurse naturale.

Reciclarea economisește energia

Economisirea de energie este un factor foarte important în protejarea mediului, deoarece consumul de energie necesită consumul de combustibili naturali puțini și generează emisii de numeroși poluanți ai aerului și apei. Etapele lanțului de aprovizionare cu materiale reciclate către industrie (inclusiv colectarea, prelucrarea și transportul) costă de obicei mai puțină energie decât cele pentru furnizarea materialelor primare (inclusiv extracția, rafinarea, transportul și prelucrarea). Se economisește energie suplimentară, ca urmare a faptului că materiile prime reciclate care intră în procesul de producție, au fost deja procesate cel puțin o dată.

Hârtia reciclată înjumătățește energia utilizată pentru producție. Fiecare kilogram de oțel reciclat utilizat economisește 10.000 BTU de energie, suficient pentru a alimenta un bec de 60 de wați mai mult de 50 de ore. Reciclând 1 tonă de sticlă se economisește echivalentul a 34 de litri de ulei. Reciclarea cutiilor de aluminiu (UBC) necesită doar aproximativ 5% din energia necesară pentru a produce aluminiu din bauxită. Reciclarea unei singure cutii economisește suficientă energie electrică pentru a alimenta un bec de 100 de wati timp de 3,5 ore.

Reciclarea reduce emisiile de seră

Prin reducerea intensității energetice și reciclarea deșeurilor industriale, cantitatea de emisii nocive este redusă și ajută la evitarea schimbărilor climatice globale. Acest lucru se datorează faptului că o mare parte din energia utilizată în procesul de producție și transport implică arderea combustibililor naturali precum benzina, motorina și cărbunele, care se numără printre principalii generatori de carbon și alte gaze cu efect de seră dăunătoare mediului. Alte beneficii suplimentare provin din emisiile nocive reduse de la incineratoarele de deșeuri și depozite de deșeuri, precum și din defrișarea redusă a pădurilor care ard carbon. Reciclarea reduce emisiile de poluanți din aer și apă.

You may also like