Home Stil de viata Top 6 beneficii ale consumului de ulei de oregano

Top 6 beneficii ale consumului de ulei de oregano

by BeCool

Consumatorii de ulei de oregano trebuie neapărat să știe că acest produs este unul excelent, care îi poate ajuta să-și îmbunătățească foarte bine starea de sănătate. Este vorba despre un tip de ulei care se folosește încă din timpurile străvechi, de către popoare din întreaga lume și care are proprietăți antifungice, antibacteriene, dar și antivirale excelente. Acest produs poate fi folosit atât pentru gătit, cât și pentru îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor! 

Un adjuvant pentru funcționarea sistemului respirator

Conform medicilor de specialitate, uleiul de oregano are proprietăți expectorante excelente, ajutând la promovarea eliminării mucusului din interiorul sistemului respirator. Mai mult, cu ajutorul acestui produs, oamenii pot scăpa de gâtul inflamat, întrucât uleiul are capacitatea de a combate o gamă foarte largă de bacterii, dar și tulpini care, în general sunt rezistente inclusiv la penicilină.

Combate pneumonia

Un alt beneficiu al consumului de ulei de oregano este acela că datorită proprietăților antibacteriene foarte puternice pe care le are, acest produs poate combate bacteriile din cauza cărora se dezvoltă pneumonia. Consumatorii trebuie să aibă grijă, însă la cantitatea de ulei pe care o folosesc, întrucât în doze prea mari, acesta le poate afecta capacitatea de absorbție a fierului în organism.

Întărește sistemul digestiv

Printre aspectele pe care oamenii mai trebuie să le știe despre uleiul de oregano se numără și faptul că el este excelent pentru distrugerea bacteriilor intestinale patogene, ajutând astfel felora intestinală să rămână într-o stare excelentă. Mai mult, uleiul poate fi utilizat și pentru ameliorarea constipației și a diareei, întrucât favorizează fluxul biliar.

Problemele de la nivelul stomacului, o amintire

Cele mai citite articole

Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antibacteriene, uleiul de oregano este excelent și pentru tratarea tulburărilor de la nivelul stomacului. Acest produs poate fi folosit, de exemplu într-o cantitate foarte mică în salate, sterilizând foarte bine alimentele înainte ca ele să fie consumate. Uleiul poate fi utilizat și în ceaiuri: 4, 5 picături sunt suficiente într-o cană de ceai!

Un combatant excelent împotriva afecțiunilor de la nivelul pielii

Pe lista beneficiilor consumului de ulei obținut din oregano se află și faptul că acesta se folosește cu succes în tratamentele pentru afecțiunile de la nivelul pielii. Eczemele și psoriazisul pot fi tratate cu ajutorul uleiului de oregano datorită faptului că oregano are proprietăți antiseptice, care contribuie la distrugerea bacteriilor, dar și a ciupercilor și a iritațiilor. Este suficient ca oamenii să aplice uleiul de 2 ori pe zi în zona afectată.

Ulei de oregano pentru îmbunătățirea sistemului imunitar

Nu în ultimul rând, oamenii își pot îmbunătăți imunitatea cu ajutorul acestui produs. Cum? Uleiul are capacitatea de a susține sănătatea ficatului, dar și sănătatea colonului, contribuind astfel la îmbunătățirea sistemului imunitar. Pe termen lung, oregano are inclusiv capacitatea de a apăra foarte bine organismul, dar și de a preveni infecțiile virale, febra, răcelile sau inflamațiile!

Cunoscând toate aceste avantaje, consumatorii pot decide mult mai ușor în privința uleiului de oregano, dar și a modului în care îl pot folosi!

Cele mai citite articole

You may also like