Home Stil de viata Importanța cărnii în alimentația noastră

Importanța cărnii în alimentația noastră

by BeCool

Importanța cărnii în alimentația noastră

Produsele din carne aparțin unuia dintre cele șase grupe principale de alimente. Păsările, carnea de porc, carnea roșie, vânatul și peștele oferă organismului nutrienți esențiali, minerale și vitamine pentru ca acesta să rămână sănătos.

Recent, însă, a existat o controversă publică cu privire la cât de sănătos este consumul zilnic de carne pe zi, în special carnea roșie. Se susține că consumul de carne roșie are legături directe cu bolile de inimă și chiar cu cancerul. Între timp, temerile au crescut cu privire la cantitatea de grăsime din toate carnea, în special grăsimile saturate.

Deci, care sunt faptele?

Carnea are un conținut ridicat de minerale, inclusiv elemente esențiale ale corpului precum  magneziu,  zinc  și  fier.

Magneziul  este important pentru rezistența osoasă, deoarece îmbunătățește sinteza vitaminei D și contribuie la scăderea producției nete de acid. Se crede că consumul de magneziu prin dietă ar putea ajuta la prevenirea osteoporozei.

Zincul  este vital pentru sistemul imunitar al organismului și este esențial pentru creșterea și repararea mușchilor.

Cel mai important,  fierul  ajută la menținerea nivelurilor de energie, precum și la maximizarea transportului de oxigen pe tot corpul. Dacă nu se consumă suficient fier, oamenii riscă să dezvolte anemie și oboseală. Carnea roșie  și  curcanul  sunt bogate în fier.

Carnea este o sursă excelentă de proteine, care este esențială pentru orice dietă sănătoasă. Ajută la construirea și repararea mușchilor, precum și la menținerea sănătății părului, oaselor, pielii și sângelui.

Datorită valorii sale biologice ridicate (VHB), proteinele obținute din carne sunt ușor de digerat și astfel sunt absorbite rapid și eficient de către organism.

Cele mai citite articole

Carnea roșie, puiul și curcanul sunt extrem de bogate în proteine.

La Provincia, brand din grupul Carmistin, devine din ce în ce mai apreciat lucru care îi permite să se dezvolte constant și să păstreze în permanență standardele înalte.

Vitaminele sunt vitale pentru menținerea unui corp sănătos. Carnea este o sursă deosebit de bună de vitamine E și vitamine B, inclusiv B2, B6 și B12.

Vitamina E are proprietăți antioxidante foarte puternice și ajută la reducerea daunelor cauzate de oxigen celulelor, permițând astfel repararea și recuperarea musculară mai rapidă.

Vitaminele B lucrează împreună pentru a ajuta la transformarea alimentelor în energie, dar au și utilizări individuale. B2 este esențial pentru fabricarea celulelor roșii din sânge, care transportă apoi oxigenul în jurul corpului. B6 este vital pentru sinteza proteinelor, iar B12 este imperativ pentru funcții nervoase bune.

Iată câteva alte modalități de a reduce grăsimile atunci când gătiți carne:

·  Carne la grătar, mai degrabă decât prăjirea

·  Pieptul de pui prăjit în pesmet conține de aproape 6 ori mai multă grăsime decât pieptul de pui la grătar fără piele

·  Încercați să folosiți cantități mai mici de carne și mai multe legume

Cele mai citite articole

You may also like