Fata fiecarei persoane este unica si fiecare ar trebui sa fie mandru de ea. Dar omul este atat nemultumit, incat se straduieste constant spre perfectiune. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au incercat sa-si faca fata si corpul mai atractive.
Anumiti parametri ai fetei nu le-au adus satisfactie, ceea ce a dus la o stima de sine scazuta. Oamenii au intotdeauna propriile standarde de frumusete, corectand ceea ce le-a dat natura. Toata lumea stie ca chirurgia plastica moderna face minuni si in acest caz, multe persoane apeleaza la operatia de rinoplastie.
Foarte des, dupa o rinoplastie reusita, stima de sine a unei persoane creste semnificativ. Multumit fiind de rezultat, incepe activ sa-si construiasca o cariera si obtine succesul in viata personala. Complicatiile si esecurile sunt concepte diferite din punct de vedere conceptual, situate in diferite planuri de responsabilitate a chirurgului.
O complicatie este o afectiune care poate aparea in timpul sau dupa interventia chirurgicala. Acest lucru se poate datora unor cauze si factori externi, adesea dincolo de controlul chirurgului, care depaseste cursul normal al operatiei si rezultatul prezis.
Complicatiile care au aparut in timpul operatiei sau imediat in perioada postoperatorie timpurie, sunt fie rezolvate independent, fie prin interventie chirurgicala suplimentara, de regula, cu destul de mult succes.
Ce se intampla in cazul unui esec?
Un rezultat nesatisfacator al operatiei de rinoplastie, dimpotriva, este considerat nereusit, atat de pacient, cat si de chirurg. Desi astfel de defectiuni se pot datora si unor factori imprevizibili, cum ar fi caracteristicile specifice procesului de reparare, starea pielii si elasticitatea acesteia, complexitatea deformarii etc., totusi, cel mai adesea acestea sunt direct legate de tehnica chirurgicala.
Din pacate, complicatiile si rezultatele nesatisfacatoare insotesc fiecare chirurg si chiar si cei mai experimentati si eminenti chirurgi sunt nevoiti sa admita ca in practica lor s-au confruntat cu necesitatea efectuarii unei a doua operatii.
Analiza preoperatorie atenta, planificarea detaliata a operatiei si profesionalismul ridicat al chirurgului, sunt principalele componente care minimizeaza posibilele complicatii si esecuri ale rinoplastiei.
Pentru majoritatea pacientilor care doresc o operatie de rinoplastie, forma nasului este o preocupare constanta cu o anumita fixare, incepand de la pubertate. In acelasi timp, ¼ dintre pacienti asociaza clar aparitia unui complex grav pe acest fond, iar 1/3 chiar se simt inferiori social.
Exista o diferenta clara in statutul psihologic al pacientilor de sex masculin si al femeilor. Barbatii sunt mai susceptibili de a avea asteptari supraestimate si nerezonabile de la operatie, care, desigur, se reflecta in evaluarea rezultatului operatiei.