Home Diverse 10 beneficii uriase ale sfeclei rosii pentru sanatate

10 beneficii uriase ale sfeclei rosii pentru sanatate

by BeCool

Sfecla rosie este considerata vitala pentru sanatate. Apartine speciei numite Beta Vulgaris. Sfecla rosie este, de asemenea, cunoscuta sub numele de sfecla de gradina, sfecla aurie, sfecla de masa si sfecla de cina. Acest articol enumera nutritia finala si cele 10 beneficii imense pentru sanatate ale sfeclei rosii pe care probabil nu le cunoasteti.

Sursa de energie

Sfecla este puterea energiei. La 100 ml portie de suc de sfecla rosie contine 95 kcal de energie. Ajuta la ameliorarea oboselii si va ofera energie instantanee. In acelasi timp, un studiu stiintific a afirmat ca sucul de sfecla poate creste rezistenta cardiorespiratorie.

In anemie

Pot exista diverse cauze ale anemiei, cum ar fi aportul insuficient de fier, proteine si vitamine sau o cantitate mare de pierderi de sange din cauza unui accident. Alte cauze includ sarcina, sangerari abundente, probleme cu rinichii, alcoolism si deficit de vitamina B12.

Pentru tratarea anemiei, expertii din domeniul sanatatii recomanda sa consumati alimente care contin fier. Sfecla este o sursa excelenta de fier, asa ca le puteti include pentru a preveni riscul de anemie.

In diabet

Este considerat foarte benefic in diabet datorita proprietatilor sale hipoglicemiante. Functioneaza pentru a echilibra glicemia. Aproximativ 225 mililitri de suc de sfecla rosie se raporteaza pentru a reduce raspunsul la glucoza. In acest fel, ajuta la reducerea nivelului de diabet.

Pentru o inima sanatoasa

Beneficiile sfeclei rosii pot fi vazute si aici. Inima este o parte importanta a corpului, deci este necesar sa o mentineti sanatoasa.

Sfecla contine un element numit azotat. Ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima si a atacurilor de cord prin normalizarea tensiunii arteriale a corpului. Proprietatile sale antiinflamatorii actioneaza pentru a reduce inflamatia corpului, care poate duce la multe probleme cardiace.

Impotriva cancerului

O cercetare stiintifica a constatat ca sfecla rosie poate preveni dezvoltarea cancerului de piele si a plamanilor (tumoare) in organism. In acelasi timp, un alt studiu a aratat ca consumul de suc de morcov si sfecla rosie impreuna poate reduce riscul de cancer la sange.

Benefic pentru dinti si oase

Oasele ofera forta si structura corpului nostru. Deci, este necesar sa mentineti oasele puternice pentru a face fata greutatii totale a corpului.

Sfecla rosie contine calciu din abundenta, iar calciul joaca un rol important in intarirea oaselor. In acest fel, aceasta leguma radacina va ajuta sa va mentineti oasele si dintii puternici si sanatosi.

Pentru creier

Functiile cognitive precum memoria si concentrarea incep sa devina slabe odata cu varsta. Motivul principal din spatele acestui fapt nu este curgerea sangelui adecvat catre partea superioara a creierului (cerebel). Acest lucru poate duce la probleme grave de sanatate, cum ar fi leziuni ale creierului sau boala Alzheimer.

Sfecla rosie este o sursa buna de oxid nitric, care poate ajuta la reducerea acestei probleme intr-o oarecare masura. Creste circulatia sangelui in creier si poate ajuta la functionarea cognitiva.

Controlul colesterolului

Lipoproteinele cu densitate scazuta sau LDL pot provoca amenintari considerabile asupra corpului nostru. Deci, este necesar sa tii colesterolul sub control. Sfecla are proprietati de control glicemic care pot ajuta la controlul LDL sau al colesterolului rau.

In timpul sarcinii

Utilizarea sfeclei rosii in timpul sarcinii poate fi benefica. Este o sursa buna de acid folic (acid folic) care este considerat o vitamina esentiala in timpul sarcinii.

Poate ajuta la dezvoltarea fatului si reduce riscul multor defecte congenitale la un copil nenascut. Acest element ajuta, de asemenea, la crearea de celule noi si mentine sanatoase celulele existente.

Sanatate sexuala

Sfecla si sucul de sfecla rosie au fost utilizate pentru sanatatea sexuala inca din cele mai vechi timpuri. Are un element numit oxid nitric. Ajuta la extinderea vaselor de sange si creste fluxul de sange catre organele genitale. In afara de aceste articole de tehnologie informatica, borul gasit in sfecla rosie ajuta la producerea hormonilor sexuali.

You may also like