Home Stiri De ce este distractiv un joc in escape room?

De ce este distractiv un joc in escape room?

by BeCool

Primele lucru de retinut: tuturor le place sa se joace. In ceea ce priveste jocul, lista continua, alegerile sunt numeroase si, mai presus de toate, gusturile variaza de la o persoana la alta. Nu suntem cu totii egali in joc. Pe de alta parte, dincolo de jocul in sine, fiintei umane ii place sa se provoace, sa-si demonstreze ca poate merge mai departe. Sa se depaseasca mereu. 

Deci, pentru asta, ce modalitate mai buna decat sa te inchizi intr-un Escape Room, ca echipa, si sa rezolvi puzzle-uri pentru a scapa? Cineva care nu a auzit niciodata de conceptul jocului de evadare ar putea avea mici probleme sa inteleaga unde este conceptul de placere in toate acestea. Ei bine, in acest articol, vom explica cat de distractiv este un joc de evadare!

Intr-un Escape Room, nu renunti niciodata!

Ei bine, sa nu ascundem, participarea intr-un escape room nu este usoara. Iti pui la incercare emotiile. Dar la urma urmei, asta cautam, nu? 

Cele mai citite articole

Presiunea nr. 1: cronometrul. Si da, pentru a rezolva enigmele unui Escape Room nu ai  toata ziua. Si asta trece in principal prin problema timpului. Stiind cum sa te gestionezi pe tine si echipa ta, totul intr-un anumit timp. Este foarte important, chiar crucial! Confruntati cu trecerea timpului, nu fiecare actioneaza in acelasi mod. Unii se panicheaza si streseaza. In timp ce altii, dimpotriva, se vor dovedi a fi adevarati Chronos (zeu al timpului) si vor gestiona situatia de urgenta ramanand calmi si organizati. 

Cu totii tindem sa vrem sa luptam contra timp, dar asta este o mare greseala! Graba este exact lucrul care nu trebuie facut. Acesta este motivul pentru care munca in echipa si organizarea sunt puncte esentiale in buna desfasurare sau chiar succesul unui joc de evadare. 

Mica goana de adrenalina parcurge si ea povestea in care te afli. Este inca baza oricarui joc de evadare in marime naturala. Este ca si cum ai citi o carte: vrei sa stii despre ce este povestea inainte de a incepe. Acolo e la fel. Chiar daca vrei sa fii surprins, ai totusi aceasta nevoie incontestabila de a cunoaste informatii minime in ce te afli. 

Sa nu uitam ca nu stii nimic despre Escape Room atunci cand rezervi o sesiune de jocuri. Si acest lucru iti trezeste curiozitatea. Iti place sa te lasi transportat intr-o poveste, intr-un complot. Pur si simplu, esti prins in joc. De indata ce intri intr-o escape room live, cronometrul incepe numaratoarea inversa: 3, 2, 1. 

Cele mai citite articole

You may also like