Home Stil de viata 5 lucruri de care ai nevoie ca să te poți bucura de un somn odihnitor

5 lucruri de care ai nevoie ca să te poți bucura de un somn odihnitor

by BeCool

Un somn odihnitor este esențial nu doar pentru starea ta bine, ci și pentru sănătatea ta. Există numeroși factori care îți pot afecta calitatea somnului, de la temperatura dormitorului până la dispozitivele electronice. În acest articol nu-ți vom vorbi însă despre lucrurile care te împiedică să dormi bine, ci de cele de care ai nevoie pentru a te odihni așa cum trebuie. Continuă să citești pentru a descoperi care sunt acestea. 

1. O saltea bună

O saltea bună este esențială pentru un somn odihnitor și pentru a ne trezi revigorați și pregătiți pentru o nouă zi. Oricine a trebuit cel puțin o dată să doarmă pe o saltea inconfortabilă poate confirma acest lucru. Din fericire, este imposibil să nu găsești salteaua potrivită pentru tine, dată fiind gama largă și variată de opțiuni disponibilă în magazine.

Un tip popular de saltea este cea cu spumă cu memorie, care se conformează formei corpului și oferă un suport optim pentru coloana vertebrală. Pe de altă parte, saltelele cu arcuri pot oferi un suport mai ferm și pot fi preferate de cei care preferă o saltea mai tare. Indiferent de nivelul său de fermitate, aceasta ar trebui să fie și suficient de mare pentru a nu ne simți „înghesuiți”. O saltea Mezoni cu dimensiunile 160×200 cm, de exemplu, este perfectă pentru două persoane, dar dacă dormi singur/ă, poți opta și pentru o saltea cu dimensiuni mai mici. 

2. O lenjerie de pat de calitate

Lenjeria de pat are un rol mai important decât s-ar crede în asigurarea unui somn odihnitor și confortabil. Materialul din care este fabricată contează foarte mult. Bumbacul este unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru lenjeria de pat. Este respirabil, absorbant și confortabil, durabil și ușor de întreținut. Satinul, pe de altă parte, este un material lucios și moale la atingere, cunoscut pentru capacitatea sa de a menține temperatura corpului constantă și pentru faptul că nu lasă firele de păr să se încurce în timpul somnului.

Lenjeria de pat din microfibră este fabricată din fibre subțiri și moi, care oferă o senzație plăcută la atingere. Acest material este rezistent la șifonare și decolorare, iar culorile sale rămân vii în timp. Microfibra este și extrem de ușor de întreținut, necesitând mai puțină călcare sau îngrijire specială. Alege cea mai confortabilă lenjerie de pat și cu siguranță vei dormi mai bine. 

3. O pernă potrivită

Cele mai citite articole

Perna pe care o folosești joacă și ea un rol crucial în asigurarea unui somn de calitate. Este important să alegem o pernă care să se potrivească perfect cu anatomia noastră și să ofere susținere adecvată pentru cap și gât. Dacă folosim o pernă nepotrivită, putem întâmpina probleme precum dureri de gât, dureri de cap sau dificultăți în obținerea unui somn odihnitor.

Există mai multe tipuri de perne disponibile pe piață, de la cele cu spumă cu memorie, care se mulează perfect pe forma capului și gâtului, oferind suport optim și reducând punctele de presiune, până la pernele cu puf și pene, cunoscute pentru moliciunea lor. Depinde de preferințele tale ce fel de pernă te va ajuta să dormi mai bine. 

4. O pilotă confortabilă

Pilota pe care o folosești influențează în mod direct calitatea somnului. În funcție și de temperatura din încăperea în care dormi, o pilotă prea subțire nu îți va ține de cald, iar una prea groasă s-ar putea să te facă să te transpiri. Niciuna dintre aceste situații nu te va ajuta să te odihnești prea bine. Fiecare persoană are preferințe individuale în ceea ce privește temperatura și senzația la atingere, iar alegerea unei pilote care să corespundă acestor preferințe poate contribui la un somn mai odihnitor și plăcut. 

5. Un set de draperii blackout

Draperiile blackout reprezintă un element esențial în asigurarea unui somn de calitate. Beneficiile lor sunt remarcabile, deoarece acestea blochează lumina care poate intra prin fereastra dormitorului, creând un mediu întunecat și ideal pentru un somn odihnitor. Atunci când alegem draperiile blackout potrivite pentru dormitor, este important să ținem cont de designul și stilul acestuia, dar și de preferințele și nevoile noastre. 

Pentru a avea un somn odihnitor, este esențial să te înconjori cu lucruri care favorizează relaxarea și confortul: o saltea bună, lenjerie de pat de calitate, o pernă potrivită, o pilotă confortabilă și draperii blackout. Ține cont de aceste recomandări și vei avea un somn de vis.  

Cele mai citite articole

You may also like