Home Diverse Macau, un oraș al tuturor posibilităților

Macau, un oraș al tuturor posibilităților

by BeCool

Aflat lângă Marea Chinei de Sud și mândrindu-se cu o populație de aproape 700.000 de locuitori, Macau este un loc în care se amestecă culturile tradiționale și moderne. Fostă colonie portugheză, legăturile cu rădăcinile europene ale locației pot fi încă observate astăzi, chiar dacă acum este o regiune administrativă specială a Chinei.

Macau este pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dar, argumentat, ceea ce a pus numele orașului pe hartă din perspectiva călătorilor străini sunt jocurile de noroc. Adesea denumită „Las Vegas-ul Estului”, Macau are o cultură a jocurilor de noroc fenomenală. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care Macau este un loc de atracție important pentru turiștii din întreaga lume, în special pentru vizitatorii cu buzunarele mai pline. Dar există mult mai mult de descoperit în acest oraș, care are totul.

Strălucește în luminile cazinoului

În timp ce Las Vegas este considerat capitala jocurilor de noroc a lumii, industria din Macau umbrește complet cea a faimosului oraș american. Se raportează că industria jocurilor de noroc este de aproximativ șapte ori mai mare decât cea din Las Vegas.

Dacă ești un jucător pasionat de cazinou online și planifici să vizitezi unul dintre celebrele cazinouri din Macau, ține cont de două aspecte cruciale: în primul rând, nu vei primi un casino bonus de bun venit (care este tipic pentru platformele online), iar în al doilea rând, nu vei putea utiliza mijloace digitale de plată, așa că adu cu tine suficient numerar. Desigur, cardurile bancare ar funcționa la fel de bine.

Loteriile de stat sunt singura formă de jocuri de noroc permise oficial de autoritățile chineze, toate celelalte activități de jocuri de noroc fiind strict interzise în întreaga China continentală. Această reglementare, instituită în 1949, interzice jocurile de noroc atât în context profesional, cât și în cel casual, astfel obligându-i pe cei care încalcă această lege la amenzi și posibile pedepse cu închisoarea.

Dar Macau se remarcă prin lipsa interdicțiilor sau a limitelor specifice asupra activităților cazinourilor. Această lipsă de restricții îl face o destinație preferată pentru jucătorii de elită, despre care am vorbit anterior. Aceștia contribuie semnificativ la economia orașului, reprezentând aproximativ 45% din veniturile din jocurile de noroc ale Macaului, conform rapoartelor.

Un aspect unic care atrage jucătorii străini în Macau este utilizarea operatorilor de junket. Acești agenți îndeplinesc toate nevoile unui jucător de elită în timpul călătoriei lor în Macau, de la rezervarea celor mai bune apartamente de hotel până la rezervarea camerelor private de jocuri de noroc.

Istoria jocurilor de noroc din Macau se întinde până în 1849 și înainte de schimbarea secolului, Macau primea aproape 40 de milioane de vizitatori anual. Dar Macau este încă în proces de recuperare după mai multe schimbări radicale, inclusiv reducerea numărului de licențe de operare a cazinourilor, o acțiune împotriva operatorilor ilegali și noi legi despre operațiunile de junket, care au estompat puțin strălucirea Macaului. COVID-19 a lovit orașul Macau destul de puternic. 

Cu toate acestea, datorită eforturilor susținute de Biroul de Turism al Guvernului Macau (MGTO), s-a făcut o presiune mai mare pentru a readuce orașul în mișcare. În 2022, în decurs de o săptămână de la ridicarea restricțiilor de călătorie, vizitatorii începeau să se reverse din nou în Macau.

Plaje cu nisip

O bună parte din suprafața Macau a fost câștigată de mare, iar Macau este mult mai mult decât un centru de jocuri de noroc. Există plaje frumoase peste tot, de la plaja Hac Sa (Plaja Nisipului Negru) la plaja Cheoc Van, și atât de multe alte locații uimitoare de vizitat pentru a te relaxa.

Cele mai citite articole

Bucurându-te de o zi de sporturi nautice este o altă atracție populară, complet diferită de viața urbană din oraș. Vegetația verde luxuriantă a insulelor se transformă în locuri minunate pentru sporturile acvatice, cum ar fi schiul nautic, scufundările, scufundările cu tubul și navigația cu velele.

Architectură

Una dintre caracteristicile unice ale Macaului este amestecul de arhitectură portugheză și chineză. Multe dintre cazinourile moderne domină peisajul, precum MGM Cotai și Hotelul Morpheus.

Poate că nu există nimic mai impresionant din punct de vedere vizual decât Grand Lisboa, o structură aurie înaltă care face o referire clară la rădăcinile sale europene.

Dar departe de centrele urbane strălucitoare și aglomerate, amestecul celor două culturi poate fi încă observat în străzile înguste. Acestea amintesc de China continentală, în timp ce locuințele în stil portughez, cu balcoane, coloane și arcade care nu ar părea străine pe coasta iberică, își fac apariția.

Printre principalele locuri de vizitat din Macau se numără Satul Cultural Matsu, care găzduiește Templul A-Ma, o structură taoistă care datează din 1488.

Satul Taipa

Satul Taipa este unul dintre cele mai bune locuri din oraș pentru a uita că te afli în Las Vegas-ul Orientului. Dacă lași la o parte toată modernitatea arhitecturii, poți păși într-o zonă care vibrează de cultură tradițională macaneză.

De la restaurante la muzee, magazine, spații de artă, există ceva pentru fiecare aici. Este un sat aglomerat, dar în același timp oferă o gură de aer proaspăt, departe de capcanele turistice ale cazinourilor.

Districtul, care se află la o distanță scurtă de principalul bulevard al cazinourilor, oferă o experiență culturală imersivă de neratat.

Fast-Food

Mâncarea este un aspect uimitor al călătoriilor de orice fel, indiferent unde te afli. Deoarece este la doar o oră distanță cu feribotul de Hong Kong, plus influențele sale din China și Portugalia, este un loc remarcabil pentru gastronomia stradală. De la budincă de lapte aburită la tarte de ou portugheze până la faimoasele chifle cu porc macaneze, există multe de gustat.

De ce ar trebui Macau să fie următoarea ta destinație?

Principalul motiv pentru care Macau atrage oameni din întreaga lume este jocul de noroc. Este greu de ignorat, dar chiar și în principalul său omolog, Las Vegas, orașul are mult mai mult de oferit decât doar locuri pentru a juca la sloturi și pentru a participa la drame cu mize mari la masa de poker.

Echilibrând aceasta cu punctele culminante culturale uimitoare ale Macaului, intrând în trecut și explorând natura, este modalitatea optimă de a profita la maximum de Macau. Da, în ciuda urbanizării intense, Macau are și natură minunată și trasee de drumeție pentru a evada din agitația vieții, iar pentru a experimenta totul poate fi nevoie de mai mult de o vizită.

Cele mai citite articole

You may also like